szemét halom

2018.04.16. 09:00

Csatatérré változtatta egyetlen albérlő az utcát

Legyen végre rend –ezt szeretnék a Losonc utcában lakók. A rendezett, virágosított családi házas övezetben ugyanis az egyik ház albérlője óriási szemétkupacot halmozott fel a lakásban és az udvaron is.

Stanics A.

Az utcára is jutott a sok hulladékból és a rágcsálók is elszaporodtak. Az utcában élők a Kaposvár aljegyzőjétől kérhetnek segítséget.

– Amíg nem élt itt a férfi, minden rendben volt az utcában. Most hetente cserélem a rágcsálóirtó szereket, és sokszor szellőztetni sem tudok a ház udvarából áradó bűztől. Már többször szóltunk a lakónak, hogy csináljon rendet, de hiába –mondta az egyik szomszéd. A nevét nem vállalta, az albérlő ugyanis gyakran kiszámíthatatlan és agresszív, félnek tőle.

– A férfi és az élettársa hajléktalanok voltak. Úgy tudom, hogy 20 ezer forintot fizettek korábban az albérletért. Az asszony meghalt, a férfi pedig azóta mindennap egy kocsi szemetet tol haza. Már az udvaron is alig fér el a sok kacat – mondta egy másik lakó.

Az ingatlan új tulajdonosa is szeretne megszabadulni a nem fizető, rendetlen albérlőtől. A hagyatéki eljárás folyamatban van, így még nem született bírósági határozat.

– Ez egy rendezett családi ház volt. Amerikai katonák bérelték korábban. Miután elmentek, akkor jött ez az új pár – mondta az ingatlan örököse, a Sásdon élő Wirth Józsefné. – Nem gondoltuk, hogy néhány év múlva nem fizetnek, ráadásul ekkora szemetet halmoznak fel. Szinte minden tönkrement bent is, a szép bőr ülőgarnitúra és konyhabútor... A villanyt már kikötötték. A gázt és a vizet is én fizetem.

Amikor még élt a családi ház tulajdonosa, már több mint egy éve felbontotta a szerződést a lakóval, de azóta nem hajlandó kimenni a házból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában