Takarékos megoldások

2017.08.20. 08:10

Csere-bere, bababörze – Tízezreket spórolnak a gyerekruhán

Egyre többen vásárolnak jó minőségű, alig használt gyerekruhákat. Teszik ezt az anyukák, kismamák börzéken, vagy éppen a közösségi hálón. Ott ugyanis gombamód szaporodnak az adok-veszek csoportok.

Koszorus Rita

A legjobb babaruhák, gyerekruha börze, adok-veszek, kincsesbánya – csak néhány a közösségi hálón elérhető csoport közül, ahol gyerek ruhaneműket vásárolhatunk, vagy adhatunk el. Ezek manapság roppant kedveltek, elég ha a taglétszámra vetünk egy pillantást.

Másrészt reneszánszukat élik a ruhabörzék is, amelyeket rendszeresen megtalálhatnak a kisgyermekes szülők a megye településein. A Lurkó Expó Kaposváron, a Táncsics Mihály Gimnáziumban talán senkinek sem ismeretlen, de a szennai sportcsarnokban is rendszeresen tartanak ilyen alkalmat. Ezeken kívül Balatonszabadiban és Siófokon is lehetőségük van az anyukáknak, hogy börzén vásároljanak, vagy adjanak el.

A somogyi kismamák szerint nagyon megéri betérni egy ilyen vásárra. – Teljesen fel lehet öltöztetni a gyereket, egy ilyen bevásárlásból – mesélte tapasztalatait Bernadett. – Vannak börzék is, ahova ki lehet menni válogatni meg fogni megnézni, e a facen levő oldalak is jók ilyen szempontból. Lestoppolod, elmész megnézed jó e a méret meg olyan e mint a képen és elhozod. Ha egyszerre többet veszel, akkor engednek is az árából vagy ajándékot adnak.

Melinda kilenc hónapos gyermekének éppen nemrégiben vásárolt egy gyerekülést ismerősétől, akinek kisfia már kinőtte azt. – Rengeteg ruhát vásároltam már így – mondta a tabi kismama. – Gyönyörű darabokat lehet találni olcsón. Én múltkor vettem egy bundazsákot a kislányomnak, 15 ezer forint helyett 2500 forintért.

Persze vannak negatív tapasztalatok is. – Jártam már úgy, hogy foltos volt a ruha, – osztotta meg véleményét Renáta. – A folt nem jött ki, bosszantó volt, mert jelezhette volna az eladó.

A kaposmérői anyuka hozzátette: több a jó tapasztalat, mint a rossz. – Nagyon szép, új állapotút is vettem, igaz jövő re lesz csak jó a gyereknek, de a bolti ára 11 ezer forint, most megvettem csupán 3 ezer forintért.

Anikó azt mesélte, ő elsősorban olyantól vásárol, akit ismer. – Keveset vásárolok babaklubban, eladni pedig nem igazán sikerül nekem – mondta a kaposvári anyuka. – Szerintem csak azt vásárolják meg, amit jelképes összegért kínálnak eladásra. Azonban mivel alig használt ruhákat sajnálom elkótyavetyélni, inkább felajánlom őket segélyszervezeteknek.

Megkérdeztük, ön vásárol -e használt gyermekruhákat?

Csíkné Hajdók Emília:

Mindig ki szoktam menni a börzére, ott szoktam bevásárolni. Lehet egészen jókat találni. Nekem három gyermekem van, úgyhogy ha az egyik kinő valamit akkor az jó lesz a másiknak. Így elég sokat lehet spórolni, mert elég drágák a minőségi gyerekruhák, amit szívesen ráadok a gyermekemre. Olcsóbban megkapom ugyanazt a minőséget a börzén.

Jánosiné Tordai Tímea:

Nem igazán követem a cserecsoportokat. Mindig új ruhákat vásárolok a gyerekeknek. Mivel fiú és lány gyermekem van ezért nem igazán működik az, hogy ha az egyik kinövi jó lesz a másiknak. Uniszex darabok pedig nem igazán vannak. Volt arra példa, hogy a lányom téli kabátját eladtam, mert még nagyon jó állapotú volt. De nem jellemző.

Szolnoki Tünde:

Nem járok börzére, mindig új ruhákat vásárolok a gyermekemnek. Ha kinő egy ruhát, akkor van olyan ismerősöm, akinek hasonló korú kislánya van és neki szoktam eladni a már nem használható, kicsi ruhákat. De családon belül is tudjuk használni a nekünk már kinőtt ruhákat, úgyhogy így végül is nem vész el semmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában