Karácsonyi készülődés

2017.12.17. 14:07

Csúnya pulcsis futást rendeztek a belvárosban

Rénszarvasos, hóemberes, karácsonyfa díszekkel tűzdelt pulóverekben gyülekeztek a sportolni szeretők az első alkalommal megrendezett Csúnya Pulcsis Futáson szombaton a Kossuth téren.

– Ilyenkor, karácsony közeledtével kerülnek elő ezek a ruhadarabok a szekrény mélyéről és utána gyorsan el is pakoljuk őket – vallotta be a szarvasos pulóveres Győri Gábor, aki még manósapkát is viselt, mert szerinte ebben az öltözékben könnyebb ráhangolódni a közelgő karácsonyra.

– Megmutatjuk, hogy a téli hidegben is lehet sportolni, és közben közösséget is építünk – fűzte hozzá Gyegyák Zsolt, aki nyakkendőben teljesítette a mintegy nyolc kilométeres távot a kaposvári belvárosban.

– A főtéren gyülekezünk, a futást ugyanitt fejezzük be, majd iszunk egy teát vagy forralt bort és beszélgetünk – mondta induláskor a szervező Piller Adrienn, a BSI (Budapest Sportiroda) kaposvári futónagykövete. – Személyesen nem mindenki ismeri egymást, s pont ez a lényeg, mert ez egy az interneten önszerveződő csoport. Csupán annyi a célunk a rendezvénnyel, hogy minél több embert megmozgassunk, és megmutassuk, hogy a sport közös élményt ad. Futni pedig jó hangulatban is lehet.

A kaposvári csoportnak már ötszáz tagja van, közülük mintegy százan rendszeresen sportolnak, hívei az aktív életnek. Piller Adrienn hozzátette: a futás egyre népszerűbb, mert szinte bárhol, bármikor, bármilyen időjárásban lehet művelni. Szerinte sportteljesítményként se becsüljük le, hiszen minden alkalom hasznos, amikor feláll az ember a kanapéról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában