jubileumi ünnepség

2017.09.20. 16:55

A Dél-Balaton legjobb óvodája címet szeretnék elnyerni

Háromnapos jubileumi ünnepségsorozatot tartott a 60 éves Mesevár Óvoda. A rendezvényen részt vettek Balatonföldvár elöljárói, a térség polgármesterei, volt és jelenlegi munkatársak.

K.G.

Vendégül látták az egykori óvodavezetőket, sőt a ma már szép korú óvodásaikat is. Eljött az ünnepségre Pálfalvi Milán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának politikai főtanácsadója, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, és Podráczky Judit, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának dékánja. A gyermekeknek ügyességi játékokat, szórakoztató programokat szerveztek, az óvodapedagógusokra pedig szakmai előadásvárt. Emlékfát is elültettek, majd elismerést adtak át Varga Gyulánénak a munkájáért. Szántód önkormányzata születésnapi ajándékként kisebb összeggel kedveskedett az óvodának.

A Balatonföldvári Mesevár Óvodába 60 kisgyermek jár. F. Széll Tünde óvodavezetőtől megtudtuk: az óvodások készségeit és képességeit három csoportban fejlesztik, fokozottan ügyelve az érzelmi intelligenciára. Tudatosan állítottak össze vegyes korosztályú csoportokat, mert meggyőződésük, hogy a szociális, illetve az érzelmi képességek kibontakoztatása a heterogén összetételű közösségekben hatékonyabban működik. A kommunikáció, a zenei nevelés, valamint a mozgásfejlesztés kiemelt helyet foglal el nevelési programjukban. Ezzel is igyekeznek a Mesevár Óvodát a déli part legjobb adottságokkal rendelkező óvodájává tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában