megyei időjárás

2018.02.27. 07:00

Dermesztő hideg lesz, és még a hó is esni fog

Éjjel -12 fok lesz, ami délutánra akár -8 fokig is "melegedhet" a hőmérséklet. Ezt a kellemes időt már csak az dobhatja fel néhol, hogy a hó is nekiállhat hullni.

Sonline

Somogy megyében kedden borongós idő lesz a jellemző, és gyenge hóesésekkel, a megye déli területein tartósabb havazással kell számolni. Élénk északi szél fúj, ami a havas területeken hófúvást okozhat. Délután, este csökken a valószínűsége hószállingózásnak, éjjel vékonyodni kezd a felhőtakaró. Továbbra is egész napos fagyra készülhetünk.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel -12,

kedd délután -8,

szerda reggel -12 fok körül alakul.

Hidegfront jellegű hatás miatt előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

És ahogy később lesz:

– Szerdán már vékonyodik kissé a felhőzet, elő-előbújhat a nap is, de futó hózáporok még mindig lehetnek.

– Március 1-én, azaz a meteorológiai tavasz kezdetén is egész napos fagy várható, de a magasban, délire forduló áramlással már enyhülni kezd az idő. A legfrissebb modellszámítások alapján változóan napos, időnként, helyenként mérsékelten felhős, komolyabb csapadéktól mentes időre van kilátás.

– Pénteken előreláthatólag még kitart a fagyos időjárás, de már mérséklődik a hideg. Dél felől ismét felhősödésre van kilátás, és hószállingózás, vegyes halmazállapotú szitálás is előfordulhat.

– Szombaton és vasárnap tovább enyhül az idő, várhatóan megszűnnek a nappali fagyok. Változóan felhős időben elszórtan lehet vegyes halmazállapotú szitálás, de jelentős csapadék nem valószínű. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában