megyei időjárás

2017.09.23. 07:00

Éjjel érkezhet az újabb zuhé, addig használjuk ki a szebb időt

Napközben enyhe idő várható, kevés napsütéssel. Az esti órákban a gyülekező felhők miatt előfordulhat zápor.

Sonline

Szombaton, a párás reggelt követően kisüt a nap, kellemesen alakul az időjárás. Az esti órákban, észak felől erősebb felhősödés várható, melynek következtében éjjel elszórtan záporok is kialakulhatnak a térségben, de tartós eső nem várható. A délelőtti, déli időszakban élénkebb, majd gyengülő északnyugati szél fúj.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 11,

szombat délután 18,

vasárnap reggel 12 fok körül alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban továbbra is hideg levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. A közlekedésben résztvevők is fokozottabban figyeljenek! (forrás: met.hu)

 

 

 

 

A folytatás az esőről és a kevés napsütésről szól:

- Vasárnap változó felhőzet lesz a jellemzőbb kevés, átmeneti napsütéssel. Reggel és délelőtt inkább a Dunától keletre van esélye időszakos, gyenge esőnek, majd este, éjjel már itt ígérkezik kiadósabb eső.

- Hétfőn, a Dunántúlon még viszonylag sok felhő, kevés napsütés ígérkezik, és elszórtan kisebb eső, zápor is lehet.

- Kedden és szerdán még változékony, olykor záporokkal is tarkított idő valószínű, de már szakadozott felhőzet, változó napsütés mellett.

- Csütörtöktől előreláthatólag nyugodt, hajnalonként hideg, párás, délutánonként kellemesen enyhe, napos vagy szűrt napsütéses időszak kezdődik. (forrás: eumet.hu)

 

Végül megmutatunk egy videót, mely után értékelni fogjuk még a csípősebb hideget is itthon. A Mária névre keresztelt hurrikán szedi áldozatait a Domonikai Köztársaságban és Puerto Ricónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában