Somogyország, a mi otthonunk

2017.12.15. 12:30

Ékköveket rejt a zselici rengeteg

Új sorozatunkban somogyi településeket, tájakat mutatunk be, úgy, ahogy még nem látta. Ezúttal a Zselic és Kardosfa fölé repültünk.

Sonline

Zselici Csillagpark ötlete Kardosfán 2012-ben fogant, miután ez az ország egyik legritkábban lakott része, s emiatt szinte fényszennyezés-mentes. A Zselici Tájvédelmi Körzet 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Csillagos Égbolt Park címet, így a Sefag Zrt. vezetése úgy döntött, egy megfelelő projekttel ki lehetne aknázni a terület adottságait. A beruházás 670 millió forintból 2015-ben megvalósult. Így elkészült egy 600 négyzetméteres földszinti tér, 54 fős planetárium, egy kiállítótér, szociális helyiségek, előadók, távcsőkupola, ahol két nagy távcső és több mobil távcső is az égboltra meredhet. A tervezők rendkívüli hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre.

Országszerte egyre többen választják a Zselicet vakáció és túrák céljából. A rengeteg mélyén található Hotel Kardosfa remek bázis biztosít a kikapcsolódni vágyóknak, hogy aztán innen indulva bejárják, megismerjék a környéket. A közel ötven férőhellyel rendelkező erdei wellness szállodából gyalog vagy kerékpárra ülve elérhető a Zselici Csillagpark, de akár a Bőszénfai Szarvasfarmra is ellátogathatnak innen.

Igazi kerékpáros paradicsommá válhat a Zselic, hiszen a sikeres területfejlesztési projektek sorában ott található a zselickislaki kerékpárút is. Az 1,2 milliárd forintos fejlesztés 8 települést érint és ez Kaposvár környékének egyik legnagyobb beruházása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában