megyei időjárás

2017.12.16. 07:00

Eláll a havas eső, de felhős, borult marad az ég

Eláll a havas eső, de marad a borús, felhős ég – napközben legfeljebb rövid időre bukkanhat elő a nap.

Sonline

– Szombat hajnalban, illetve reggel fokozatosan megszűnik a csapadék Somogy megyében – tájékoztatott az eumet.hu. – Napközben legfeljebb rövid időre bukkanhat elő a nap, általában erősen felhős, vagy borult marad az ég. Itt-ott előfordulhat jelentéktelen eső, valamint havas eső, hószállingózás. Kissé élénk északnyugati szél fúj. Este, illetve éjszaka változóan felhős lesz az ég, említést érdemlő csapadékra nem számíthatunk.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szombat reggel +2 fok
  • szombat délután +4 fok
  • vasárnap reggel 0 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Vasárnap napos és felhősebb időszakok egyaránt lehetnek, szeles, hideg idő ígérkezik. Délután elvétve kialakulhat gyenge hózápor. Hétfőn előreláthatólag nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kezdődik hószállingózás, gyenge havazás, majd estétől havas eső, eső valószínű. Kedden lesz erősen felhős, valamint napos időszakok is. Csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Szerdán úgy néz ki, ismét a felhőké lesz a főszerep, gyenge eső, havas eső valószínű.

    Orvosmeteorológia

    Szombaton kezdetben még kettősfronti hatás fog érvényesülni, de délutánra enyhülnek a tünetek. A nap első felében az érzékenyek körében vérnyomás-problémák, fejfájás, migrén, keringési zavarok jelentkezhetnek. Rossz lehet komfortérzetünk is a csapadékos, szelesebb tájakon. A melegfrontra érzékenyek körében álmatlanság, dekoncentráltság, bágyadtság is előfordulhat. A szeles tájakon élők ingerlékenységet is tapasztalhatnak. A gyakori frontátvonulások igénybe vehetik szervezetünket, így érdemes vitaminban gazdag ételeket, sok folyadékot fogyasztanunk. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély. (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szombaton kezdetben még sokfelé, délután északkeleten és délnyugaton számíthatunk eső, havas eső következtében vizes, csúszós utakra. Reggel az Északi-középhegység térségében és délnyugaton havazás miatt latyakos, hókásás, havas, síkos, akár jeges utakra is fel kell készülni, a legmagasabb északi hegycsúcsainkon akár a hólánc használata is szükségessé válhat. Az élénk, olykor erős nyugati-északnyugati szél jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában