megyei időjárás

2017.12.13. 07:00

Eláll a szél, elmennek a felhők – végre újra láthatjuk a Napot

Eláll a szél, elmennek a felhők, s úgy tűnik hétfőn délután végre újra láthatjuk a Napot.

Sonline

Szerdára mérséklődik a szél Somogy megyében – tájékoztatott az eumet.hu. – Reggel még előfordul kevés csapadék, havas eső, hószállingózás. Délelőtt már felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Az évszakos átlaghoz közelít ismét a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szerda reggel +1 fok
  • szerda délután +3 fok
  • csütörtök reggel -1 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Csütörtökön előreláthatólag ismét megélénkül a déli szél, újból emelkedik a hőmérséklet. Délelőtt helyenként kisüt a nap, de nyugat felől ismét beborul az ég. Késő délutántól újból sokfelé elered az eső. Péntekre borús, esős napra van kilátás. Mérsékelt lesz a légmozgás. Jelentős mennyiségű eső ígérkezik.

    A hétvégére az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű, változóan, időnként és helyenként szakadozottabban felhős idő a legvalószínűbb. Szórványosan, gyenge, változó halmazállapotú záporos jellegű csapadék is előfordulhat. A jövő hét eleje most derült, száraznak, hidegnek ígérkezik.

    Orvosmeteorológia

    Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. Az arra érzékenyeknél izom- és hasi görcsök, fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Délelőtt lesz szürkébb az idő, emiatt levertebbek lehetünk, romlik a komfortérzetünk. Délután azonban sokfelé előbújik a nap, ami jó hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra. A gyakori front átvonulások igénybe vehetik szervezetünket, így érdemes vitaminban gazdag ételeket, sok folyadékot fogyasztanunk. (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szerdára mérséklődik a légmozgás, így oldalszéltől nem kell tartaniuk az útnak indulóknak. A délelőtti órákban még többfelé csapadékos időre van kilátás, emiatt sok helyen csúszós, nedves útszakaszokkal találkozhatunk. A déli óráktól az ország nagy részén kisüt a nap, érdemes ezért napszemüveget is magunknál tartani. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában