segítség

2018.12.05. 14:00

Életet mentett, mégsem tartja magát hősnek a rendőr

Pihenőnapját töltötte Kovács Péter hetesi és csombárdi körzeti megbízott, amikor megcsörrent a telefonja, és egy férfi kért tőle segítséget.

Marosi Gábor

A szabadnapos rendőr nem tudta, mi történt a telefonálóval, ugyanis zavartan beszélt és időközben a vonal is megszakadt. A főtörzsőrmester ezután felhívta szolgálatban lévő kollégáit, és elindultak a bajba jutott férfihoz.

– Dudáltunk, kiabáltunk, csengettünk, de senki nem jött ki az épületből – mesélte Kovács Péter körzeti megbízott. – Láttuk, hogy a kapu össze van láncolva, ezért átugrottunk a kerítésen és amikor a teraszra értünk, észrevettük, hogy a konyhában fekszik a férfi.

– Nyitva volt az ajtó, bementünk hozzá – folytatta Nagy Kornél járőr. – A földön feküdt a bácsi, kérdeztük mi történt, de nem lehetett érteni, mit mond. Járőrtársammal felsegítettük az ágyra, aztán értesítettük a mentőket.

– A folyamatos kapcsolattartás eredménye, hogy telefonált a férfi – mondta Kovács Gyula járőr. – Azt gondolom, hogy sokan nem is mernek felhívni minket, de így, hogy ismernek bennünket az emberek és tudják sokunk telefonszámát, bátran telefonálnak – tette hozzá.

Így aztán nem ritka eset, hogy a somogyjádi rendőrőrshöz tartozó települések lakói felhívják a körzeti megbízottakat és járőröket. A legtöbbször akkor szólnak, amikor szabálysértést jelentenek be vagy gyanús személyt látnak egy településen. Segítséget azonban nagyon ritkán kérnek az emberek, igaz volt már arra példa, hogy a rendőrök segítettek valakinek fát vágni és behordani a tárolóba.

– Nem tartom magamat hősnek – hangsúlyozta Kovács Péter. – Úgy gondolom, hogy ahol körzeti megbízottként dolgozom, ott még jobban figyelnem kell az emberekre. Ha pedig nem vagyok szolgálatban, akkor is nyugodtan hívhatnak baj esetén. Szívesen segítek másoknak, de szerintem a munkatársaim is hasonlóan vélekednek – fogalmazott a körzeti megbízott.

A 72 éves csombárdi férfi egyébként vélhetően stroke-ot kapott, ezért esett el otthonában. Úgy tudjuk, hogy jelenleg kórházban ápolják, állapotáról nincsenek információk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában