civilek

2017.12.16. 17:40

Élhető életet biztosítanak a gazdátlan kutyáknak

Élhető életet biztosítanak a gazdátlan kutyáknak az ebek és macskák civil megmentői.

Koszorus Rita

A Siófoki Állatvédő Alapítványnál egész évben komoly feladat az elárvult négylábúak gondozása. Ám az utóbbi időben azzal is meg kell birkózniuk, hogy egyre több idős, beteg kutya kerül hozzájuk.

– A kölykök általában fertőző betegségeket kapnak el – magyarázta Vörös Zsuzsa kuratóriumi elnök. – Őket elszeparáljuk és szerencsére van egy lábadozónk, ahol majdnem kórházi körülmények között tudjuk őket ápolni. Ám az idős ebek esetében sokszor csak az utolsó hónapok kényelmesebbé tétele opció. Ezek az állatok olyan szervi bajokkal kerülnek be hozzánk, amelyeket éveken át nem kezeltek. Így ameddig csak tudtuk, élhető életet biztosítottunk nekik. Mert annál nincs szomorúbb, mint amikor egy öreg és beteg kutya olyankor marad magára, amikor a legnagyobb szüksége volna a gondoskodásra.

Számos rendezvénnyel hívják fel a figyelmet a szervezet tevékenységére és az örökbefogadási lehetőségekre. – Tavasztól őszig tartunk nyílt napokat – mondta Vörös Zsuzsa. – Ezek valójában sétáltató napok, de természetesen az örökbefogadás is lehetséges.

A legnagyobb rendezvény a május elseje, amely ezen a napon Siófok leglátogatottabb eseményévé nőtte ki magát. S a kutyák és macskák civil megmentői nem feledkeznek meg azokról sem, akik már gazdikkal élnek. Rendszeresen örökbefogadó találkozóra invitálják őket.

– Nagy örömmel találkozunk újra azokkal, akik négylábú társra leltek nálunk – mondta a Siófoki Állatvédő Alapítvány elnöke. – Nem hagyjuk magukra a régi gondozottjainkat, rendszeresen tartjuk a kapcsolatot a kutyusainkkal. Igyekszünk körültekintően örökbe adni a kutyákat, tehát mi visszük ki személyesen a gazdához, tehát eleve tudjuk, hová fog kerülni.

A menhelyen jelenleg 170 kutyát és 95 macskát gondoznak. A cicaházak tele vannak, úgyhogy oda már nem tudnak újabb állatokat befogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában