fotógaléria

2017.12.15. 12:30

Elhunyt H. Szabó Sándor

Egy tragikus kimenetelű autóbalesetben elhunyt H. Szabó Sándor, légi fotós, a heves Megyei Hírlap és a Magyar Távirati iroda egykori fotósa – közölte az újságíró családja. Fotóit a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu is rendszeresen közölte.

Szűcs Tibor

Szívesen készített felvételeket a Balatonról és környékéről. Képein megelevenedik a gyönyörű, somogyi és balatoni táj, ugyanakkor szívesen fotózott a nyárra, vakációra jellemző zsánerképeket is. Lapunk egyik, a Balaton alacsony vízállásáról és jellegzetes nádasokkal ölelt csónakkikötőket bemutató képeit többször is szemlézte.

 

H. Szabó Sándor 65 éves volt. Hatvanban született, pályafutása elején a Heves Megyei Hírlap munkatársa volt, majd 1981-től három évtizeden keresztül dolgozott fotóriporterként a Magyar Távirati Irodánál 2011-ig. 2012-től a Légirendészet fotósaként dolgozott tovább. Az újságíró az ország egyik legtöbbet publikáló légi fotósa volt, légi felvételeinek gyűjteménye kötetben is megjelent. Legismertebb képei vélhetően a vörösiszap-katasztrófa idején készült légifotói, ezek a felvételek több neves külföldi lapban is megjelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában