tévedés

2018.03.19. 15:47

Elhunyt polgármestertől kért időpontot a képviselőjelölt

Egy három éve elhunyt somogyi polgármestertől kért személyes találkozóra időpontot Magyar György ügyvéd, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje, aki a siófoki 4-es választókerületben indul a voksokért.

Kovács Gábor

Az esetről a szentgáloskéri polgármester, Szabó Péter számolt be lapunknak. Elődje 2015-ben meghalt, de ez az információ a jelek szerint még nem jutott el Magyar Györgyhöz. Szabó Péter elmondta: emailben jelentkezett Magyar György, a levél megszólítása azonban az előző, néhai polgármesternek szólt. Ezt elsőként a polgármesteri hivatal dolgozói vették észre, akik felháborodtak a történteken. Szabó Péter is felindultan nyilatkozott.

– Hogy indulhat valaki egy választáson, ha azt sem tudja, hogy a körzetéhez tartozó településeken ki a polgármester? – kérdezte Szabó Péter. – Elvárható, hogy ha valaki kampányol, akkor teljes felkészültséggel vágjon neki, és tájékozódjon a településekről, az ott élőkről.

Egy másik bakit is elkövetett Magyar György: egy tévéinterjújában arról beszélt, hogy a választókerülete Balatonszabaditól Balatonszemesig tart a Balaton partján. Balatonvilágost kifelejtette, mert vélhetően elkerülte a figyelmét, hogy Balatonvilágos ugyan mintegy fél évszázadon át Veszprém megyéhez tartozott, de egy helyi népszavazás után 2013. január 1-jétől, azaz öt éve már Somogy megye része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában