megyei időjárás

2018.05.24. 07:00

Elromlik az időnk mára

Somogy megyében, csütörtökön erősen felhős idő lesz a jellemző, legfeljebb kevés napsütéssel.

Sonline

Helyenként újabb záporesőre, valamint zivatarra is számítani kell. Gyenge marad a légmozgás, és általában keleti, északkeleti irányú. Fokozódik a fülledtség. Az éjszaka folyamán kevesebb helyen, de továbbra is előfordulhatnak itt-ott záporok, zivatarok. A kevésbé felhős területeken, hajnalban talaj menti köd is kialakulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 17,

csütörtök délután 24,

péntek reggel 16 fok körül alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, de a Kárpát-medence felett lévő nedves, labilis levegő hatására a különösen érzékenyeknél gyenge melegfronti tünetek jelentkezhet. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, valamint álmatlanság. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken és a hétvégén még előreláthatólag marad a fülledt, labilis egyensúlyú légköri helyzet. A változóan napos-felhős, gomolyfelhős időben szinte minden nap előfordulhat bárhol az országban záporeső, illetve zivatar, de ezek csak kis területeket érintenek. A délelőtti, déli időszakban kisebb, délután, este, és az éjszaka első felében nagyobb a csapadékhajlam. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, zivatarok környezetében fordul elő rövid ideig tartó, erős széllökés.

- A jövő hét elején úgy néz ki, hogy szárazabb légtömeg érkezik térségünkbe, emiatt legfeljebb csak elvétve fordulhat elő egy-egy gyenge zápor, estleg zivatar, és a napsütésé lesz a főszerep. A hőmérséklet jelentősen nem változik. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában