Vihar után

2017.08.14. 19:09

Elverte Taszárt a jégeső – csatatér lett a lakótelepből

Nagyon elverte Taszárt a jégeső, még hétfőn is tartott a károk felmérése. Szinte nincs olyan ház, melynek a nyugati oldalát ne tépázta volna meg a vihar.

K. G.

 

A jég a redőnyöket kilyukasztotta, az üvegablakokat betörte, még a szigetelt új falakon is lyukakat ütött – mondta Fehér Károlyné. – Olyan Taszár, mintha háború lett volna, és a lakótelep a csatatér. Az egyik háznak levitte a tetejét a vihar. Az orkán egy tetődarabot letépett, és bevágta egy lakásba. Autókat is megrongált az utcákon, letarolta a termést a kiskertekben. Mi társasházban lakunk a lakótelepen, az én lakásom a keleti oldalon van, így megúsztuk, de a nyugati oldalon minden lakás károsodott. A házunknak van biztosítása, nálunk intézik a kártérítést, de hogy ki hogy van ezzel, azt nem tudom, mert szinte minden család érintett a településen.

Leemelte a tetőt a 

Pataki Sándor polgármester a vihar éjszakáján a helyszínen személyesen igyekezett menteni. – A 18-as számú lakótelepi ház fél tetejét leszakította a szél a szigeteléssel együtt, egy ideiglenes ponyvát tettünk rá – mondta Pataki Sándor. – Taszárt nagyon elverte a nyugati irányból érkező jégeső, megsínylettük a vihart. Nagy ágakat tört le, fákat döntött ki a szélroham. Önkormányzati intézményeinkben az ablakokat kitörte, a tetőket megbontotta, a helyiségek beáztak. A laktanyában is sok épület teteje károsodott. Még a temetőkben is megsérültek a sírok. A családi házas övezetben is pusztított a vihar, nem kímélte a garázstetőket. A szél egyszerűen odébb tette a lakótelepi focipályán az egyik faház tetejét. Jelenleg is a katasztrófavédőket várom, mert életveszélyes az egyik fa, mely a járda fölött áthúzódva veszélyezteti a járókelőket. Óriási a kár, de van biztosítása az önkormányzatnak. Vis maior kárigény bejelentése nehézkes olyan önkormányzati épületekre, amelyeknek van vagyonbiztosítása. Próbálunk mindent megtenni, hogy helyreállítsuk a vihar okozta károkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában