zöldül a város

2018.09.12. 17:02

Energiafüggetlen város lehet 2050-re Kaposvár

Huszonkilenc közintézmény épülete eshet át energetikai korszerűsítésen, az erről szóló szerződést ünnepélyes keretek között írta alá Szita Károly, Kaposvár polgármestere, és Nagy György, a kivitelező kaposvári SZEMECO Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője a városházán.

K.G.

Az épületek között iskolák, sportlétesítmények, kulturális intézmények, sőt a Sávház is megtalálható. A beruházással hő- és tetőszigetelést végeznek, megújulnak a gépészeti és villamos rendszerek, akadálymentesítik az épületeket. Sok helyütt ablakokat cserélnek és napelemeket tesznek fel, néhol liftet is építenek.

A 2,6 milliárd forintos fejlesztés több ütemben valósul meg. Lesznek helyszínek, ahol azonnal munkához látnak, s a fejlesztések egy része még az idén, a többi a következő évben fejeződhet be, de néhány helyen jövő tavasszal kezdődhet csak a felújítás. Az energetikai korszerűsítés eredményeképpen jelentősen csökkenhetnek majd az intézmények üzemeltetési költségei.

Szita Károly hangsúlyozta: az energetikai fejlesztés a város fontos értéke, és 2050-re szeretnék elérni, hogy energiafüggetlenné váljon a megyeszékhely, mert ezáltal is zöld, európai város lehet Kaposvár. A projekt hosszas előkészítés után indulhatott meg, mert az építőipar mai helyzetében nehéz volt kivitelezőt találni. Szita Károly azt kérte, hogy az átépítés minél kevesebb kellemetlenséggel járjon, ehhez számít az intézményvezetők segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában