elő sem kerül a telefon

2018.08.14. 16:32

Éremeső a desedai horgásztáborban

Eddig közel 180 gyermek jelentkezett a desedai horgásztáborba, pénteken zárul a kilenc hetes nyári programsorozat. A házigazdák biztosra mentek: a horgászaton kívül vízi csata, számháború, kincskereső játék és vetélkedő is várja a fiatalokat.

Harsányi Miklós

– A gyerekek elő sem veszik a mobiltelefont, annyira belefeledkeznek a programba – mondta Sándor Zsolt, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület táborvezetője, aki tagtársával, Farkas Szilárddal vállalta el a munkát. – Ez talán jelzi, hogy a kamaszokat mennyire leköti a napi elfoglaltság: úgy szerveztünk meg mindent, hogy ne legyen üresjárat, s minél több élmény érje őket.

Kulcsár Bendegúz kedd délután egy hétkilós tükörpontyot fogott a Desedán: a mérlegelés és a fotózás után a halat visszaengedték a vízbe.

Tavaly rendezték meg az első horgásztábort, a három egymást követő héten 60-an kapcsolódtak a programba. Az érdeklődésen felbuzdulva az idén nyáron újra meghirdették a rendezvényt, s a tanév végétől eddig 180 gyermek sajátíthatta el a horgászat alapjait. Horogkötés, horgászkészség összeállítása és dobógyakorlat: a kötelező elfoglaltságon kívül desedai pecatúra is kiegészíti a programot. Akadt, aki fél kilós keszeget emelt ki a tóból, egy másik gyermek kilós kárászt fogott, s aligha szükséges bizonygatni, mennyire örült az a kisfiú, aki egy másfél kiló körül harcsát akasztott.

Sándor Zsolt szerint a siker titka, hogy a kamaszok közösen élik át a kalandot.

– A gyerekek teljesen ráhangolódtak a programra, sőt, néhányan előre bebiztosítják helyüket, s már most megkérték szüleiket, hogy jövőre újra eljöhessenek a Desedára – mondta Sándor Zsolt. – Arra külön ügyeltünk, hogy a családoknak ne legyen túlságosan megterhelő a tábor, az egyesület biztosította a horgászbotokat és az etetőanyagot, s akárcsak eddig, úgy a héten is horgászverseny zárja a tábort. Az első három helyezett kupával tér haza, a többiek érmet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában