delegáció

2018.05.24. 10:59

Erősítenék Kína és Kaposvár gazdasági és kulturális kapcsolatait

Népes kínai delegáció érkezett a városházára, oktatási és külkereskedelmi szakemberek jöttek Jiangsu tartományból, hogy a gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítéséről tárgyaljanak. A Kaposvári Egyetemre is ellátogattak, és a nyelvtanulás terén is fokoznák az együttműködést.

K. G.

A 85 milliós lélekszámú tartomány, Jiangsu küldöttsége látogatott el a kaposvári városházára. A delegáció főként oktatási és külkereskedelmi szakemberekből állt. A gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítéséről tárgyaltak a somogyi megyeszékhelyen.

A Kaposvári Egyetemre is ellátogattak, és a nyelvtanulás terén is fokoznák az együttműködést. A küldöttség vezetője, Zhang Sonping, a tartomány külügyi hivatalának főigazgatója elmondta: a sanghaji konzultól kapta az ajánlást, hogy Magyarországon éppen Kaposvárt keresse fel. A kaposvári városházán a kínai delegációt Borhi Zsombor alpolgármester köszöntötte.

A kínai küldöttség bemutatta az iparuk és gazdaságuk eredményeit, és megtekintettek egy bemutatkozó kisfilmet Kaposvárról. Elhangzott, hogy a Rippl-Rónai Fesztivál előestéjén több külföldi küldöttség érkezett a megyeszékhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában