lánctalpak

2018.02.20. 14:00

Értékelték munkájukat a nagyatádi harckocsizók

Hortobágyi Ferenc ny. őrnagy, a 69. Harckocsizók Nyugdíjas és Baráti Körének elnöke, derűsen kezdte éves beszámolóját.

Györke József

Az elmúlt évben sikerült megvalósítaniuk kitűzött céljaikat. Igaz, év közben történt a vezetőcsere, de a munka folyamatosan zajlott, nem volt fennakadás. Sok pályázatot nyújtottak be, melyhez nagy segítséget kaptak Ormai István polgármester úrtól és Pünkösd Márton kulturális igazgatótól.

A százhuszonnyolc fős egyesület vezetősége havonta ülésezett, amikor is a reszortfelelősök beszámoltak végzett munkájukról, ha szükséges volt, a vezetőség egy emberként fogott össze a problémák megoldásában. A hagyományos rendezvényeiken felül nagyon jól sikerült az I. Honvédtalálkozó. Az ország minden csücskéből érkeztek egykori nagyatádi katonák.

Gyarapodott az egyenruha és jelvénygyűjteményük. Szintén jól sikerült a páncélos bál, ahova sokan jöttek az egykori „feketék” közül. Nagy gondot fordítottak az érdekvédelmi munkára, valamint a karitatív tevékenységükre. Ez utóbbi is sikeres volt, hisz három és félmillió forint értékben adományozhattak ruhaneműt, élelmiszert, babatápot, cipőt az arra rászorulóknak a városon kívüli településeken is, valamint szociális intézmények számára kerekesszéket, matracokat. Az önkormányzat kérésének eleget téve, Simicskó István honvédelmi miniszter úr engedélyezte – az ajándékba kapott – 15 millió forint értékű, hatástalanított harcjárművek ingyenes szállítását a Gödöllő közeli bázisról. Az első forduló során a D-944 PSZH–t (páncélozott szállító harcjárművet), a D-442 FUG (felderítő úszó gépkocsit) tudták ideszállítani, majd a következő fordulóval megérkezett a BTR-50 PU (lánctalpas parancsnoki úszó harcállás) is.

Jó és együttműködő kapcsolataik vannak a HOKOSZ-szal és a megyei toborzó irodával. A parlamenti őrséggel is élő a kapcsolatuk. Ennek köszönhetően megtekinthették a parlamentben a Seuso kincseket, valamint megismerkedhettek különleges látogatókként az épület más elől rejtett termeivel és gyönyörködhettek a remek kilátásban.

Mozgalmas lesz az ez évi programjuk is. A hagyományos rendezvények mellett betervezték a tápióbicskei csata megtekintését, valamint a szigetvári várjátékokat, tovább erősítik külföldi

kapcsolataikat is.

Ormai István polgármester elismerően szólt az egyesületről. Tartalmas munka folyt, következetes a tevékenységi körük. Örül, hogy ilyen sok együttműködésről hallott. Kiemelte, hogy az egykori katonaváros szellemiségének őrzői a harckocsizók. Gratulált eddigi városért végzett tevékenységükhöz, igyekszik támogatni további munkájukat.

Horváth Zsolt százados, a toborzó iroda részéről szintén elismeréssel szólt érdekvédelmi munkájukról, valamint elismeréssel szólt átgondolt tervezésükről, programjaikról.

A beszámolót követően két új taggal gyarapodott az egyesület. Tagjaik sorában köszönthették Márkus Józsefet és Tóth Józsefet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában