kiállítás

2018.03.20. 09:00

Évszakok és napszakok színei jelennek meg

Gamos Adrienn

Alkonyat az öbölben, vágta a patakban, aloe fa Afrikában, alvó vulkán Amerikában – a természet szépsége, a különböző napszakok és évszakok színvilága pillanatok alatt megragadta Rezsonya Éva Katalin figyelmét, és a látványt azonnal megfestette. Az egyedül élő drávaszentesi rokkantnyugdíjas a szerteágazó Életfát, a természetben sárgálló napraforgókat is elhozta a barcsi városi könyvtárban április 22-ig látható kiállítására.

Fél év „termését” tette közszemlére, többségében tempera technikával készült művei ezek, de van köztük pár égetett kép és mandala. Remes Gábor, barcsi középiskolai tanár ösztönzésére kezdett el festeni, amikor tavaly rajztömböket és hozzá való kellékeket kapott tőle ajándékba. Még tovább fokozta önmagában az alkotói kedvet, amikor meghallotta Bereczki Zoltán színész „Hangokba zárva” című dalát, amelynek sorai őt is arra buzdították, hogy „még nem késő tán” és „tartozom még egy álommal”. Azóta lett kedvenc időtöltése a festés, a zenehallgatás és az olvasás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában