meteorológiai ballon

2017.08.19. 11:41

Exkluzív fotók! Így még biztosan nem látta Siófokot

Így még sosem láthattuk Siófokot, lenyűgözően színpompás, éjjeli légifotókat lőtt a nyár fővárosáról ballonunk.

Molnár Gábor

Forrás: Időkép.hu

– Éjszakai légifotók alig-alig léteznek és nem véletlenül – írja az Időkép. – Éjszakai (légi)fotót készíteni nagyon nem könnyű, főleg, ha naivan azt gondoljuk, hogy majd jól lekapjuk Budapestet magasról, amikor száll le a gépünk visszatérőben a nyaralásról.

Forrás: Időkép.hu

– Az utasszállító gépekben ugyanis ott van a minden esti látványt élvezhetetlenné tévő kabinvilágítás, a dupla-tripla, mindent visszatükröző, gyakran karcos, homályos ablaküveg, és persze lehetetlen bármihez stabilan rögzíteni a fényképezőt – írja cikkében az Időkép.hu. – Az éjszakai fotókhoz viszont hosszú expozícióra van szükség a kevés fény miatt, és ezalatt egy tizedmillimétert sem mozdulhat / fordulhat el a lencse. Ez utasszállítón – főleg utasként – esélytelen.

Forrás: Időkép.hu

– Adná magát a kisgépes repülés, ahol ki lehet kapcsolni a világítást, és talán még az ablakot is ki lehet nyitni résnyire, viszont a kis gépek egyszerűen nem elég stabilak (enyhén remegnek, „lebegnek”, finoman imbolyognak a légrétegek és a saját turbulenciájuk következtében) – vetették fel. –

Maradnak a drónok, ám a legtöbb modern típusnak saját kamerája van, és azok közül egyik sem tud hosszú expozíciót – abból kiindulva, hogy a drónt sem lehet tökéletesen stabilizálni.

Az Időkép meteorológiai ballonnal próbálta véghezvinni a „lehetetlent” – és megörökíteni több száz méter magasról a bulizók, nyaralók tízezreit naponta fogadó Siófok színpompás fényeinek ragyogó, vibráló, életteli kavalkádját. S ahogy a végeredményből is látszik, sikerült.

Forrás: Időkép.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában