ünnepség

2017.09.21. 13:53

Ezúttal 102 levéllel gyarapodott a kaposvári Életfa

Ünnepséget tartottak csütörtökön a Városligetben: ezúttal 102 gyermek nevét helyezték el az Életfán. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a családokat.

Harsányi Miklós

A zord időjárás ellenére benépesült az életfa környéke: babakocsis szülők, nagyszülők vettek részt az idei negyedik rendezvényen. – Mindannyiunk öröme, hogy most együtt lehetünk – köszöntötte az ünneplőket Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Mindenek előtt az édesanyáknak és az édesapáknak szeretnék köszönetet mondani azért, hogy gyarapítanak bennünket. Egy olyan közösséget gyarapítanak, amit Kaposvárnak hívunk, s megajándékoznak minket egy fiatal kaposvárival, a gyermekükkel. A gyermekszületés a legnagyobb öröm a családnak és a szülőknek, de hadd osztozzunk egy kicsit az örömükben, mert mi is ajándéknak tartjuk, amit kaptunk önöktől.

Két életfa áll a Városligetben, s hamarosan a harmadik felállításáról kell gondoskodni. A csütörtöki ünnepség résztvevői oklevelet kaptak, a gyermekeket lufival és téli fagyival ajándékozták meg.

A program 11 éve indult, ez idő alatt több mint 4300 kaposvári gyermek neve került fel a fák ágaira, ezúttal a 2016 augusztusa és októbere között született gyerekek nevei kerültek fel. Az első fát 2006-ban állították, a 2011-ben állított második Életfának pedig már több mint a fele betelt, mivel ezen 3600 gyermek neve fér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában