megyei időjárás

2018.09.26. 07:00

Fagyos hajnalt kellemes meleg követ ma

Szerda hajnalban, elszórtan, elsősorban szélvédett, mélyebben fekvő helyeken, illetve a nyugati határvidéken előfordulhat talaj közeli, de akár 2 méteres magasságban is gyenge fagy!

Sonline

Napközben sok napsütés, enyhülés, kellemesebb délutáni hőmérséklet várható. A légmozgás gyenge marad és délire fordul. Délután, este némi fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Éjjel csillagfényes, nyugodt időben gyorsan süllyed a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel 4, foltokban gyengén fagyhat,

szerda délután 16,

csütörtök reggel 6 fok körül alakul.

Front ugyan nem éri el a térséget, a fölénk áramló melegebb levegő miatt a különösen érzékenyeknél viszont melegfronti hatások jelentkezhetnek. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Figyeljünk oda emellett a réteges öltözködésre és fogyasszunk elegendő vitamint! (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön már nem valószínű fagy, de hideg lesz a hajnal. Kissé tovább emelkedik a hőmérséklet. A napsütést változó vastagságú, szakadozott fátyolfelhőzet szűrheti időnként.

- Pénteken a hűvös reggelt követően már 20 fok köré ígérkezik a délutáni hőmérséklet. Derült ég, szikrázó napsütés várható.

- Szombatra az a legvalószínűbb, hogy érinti hazánkat egy mérsékelt hidegfront. Ismét szelesebb, hűvösebb időt okoz, de előreláthatólag itt marad a napsütés. (forrás: eumet.hu)

- Vasárnap friss szélben továbbra is sok napsütésre készülhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában