bevallás

2018.03.18. 19:35

Figyelem! Fontos határidőre hívta fel a figyelmet a NAV

Lejár a határidő, aki a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól kéri az adóbevallási tervezetet, annak hétfőn éjfélig van ideje kérni a NAV-tól.

Koszorus Rita

Hétfő éjfélkor lejár a határidő, addig van idő kérni az adóbevallási tervezeteket a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól SMS-ben, a NAV honlapján vagy telefonon. Több mint 3,2 millió ügyfélkapuval rendelkező magánszemély a mobiltelefonján, tabletjén vagy számítógépén is megtekintheti, valamint szükség esetén szerkesztheti bevallási tervezetét.

Azoknak lehetőség a tervezet postázása, akik nem rendelkeznek Ügyfélkapu hozzáféréssel. Ily módon 532 ezer állampolgár küldött felkérés a NAV-nak. A legtöbben SMS-ben jelezték igényüket, az adózók 70 százaléka használta ezt a lehetőséget.

Az adóbevallási tervezetet SMS-ben az adóazonosító jel, születési dátum megadásával lehet kérni a 06-30/344-4304 telefonszámon. Március 19-e után már csak személyesen a NAV ügyfélszolgálatain lehet az igényeket benyújtani, amely alapján április 30-ig postáz az adóhivatal.

A NAV idén már 5 millió adózó személyi jövedelemadó-bevallását készíti el, ám ezeket is szükséges ellenőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában