fejlődés

2018.03.20. 17:40

Folyamatos a megújulás a kormányhivatalnál

A Somogy Megyei Kormányhivatal újabb két korszerűsített épületét adták át Barcson és Kaposváron.

Koszorus Rita

A megyeszékhelyen a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítás Főosztálya épülete újult meg. Korszerű fűtésrendszert alakítottak ki, napelemek kerültek az épületre és kicserélték a nyílászárókat. Amely már önmagában nagy feladat volt, tekintve, hogy egyedi az összes. – 159 millió forintba került az épület energetikai korszerűsítése – mondta Neszményi Zsolt kormánymegbízott az ünnepélyes átadáson. – Ezek a nyílászárók nem voltak egyszerűen beszerezhető, zöme ugyanis egyedi kivitelű.

Egy külsejében is impozáns épületben fogadhatják az ügyfeleket a Bajcsy Zsilinszky utcában, mondta Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő. – A feltételeket javítani kell a dolgozók és a betérő polgárok érdekében – mondta a honatya. – S, ha mindkét oldal elégedett, elmondhatjuk előrébb léptünk.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere örömteli nevezte a fejlesztést, amely illeszkedik a megyeszékhely zöld város programjába.

Barcson, a Somogy Megyei Kormányhivatal Barcsi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály energetikailag felújított – a padlásfödém szigetelés, parapetfal szigetelés, nyílászáró csere, elektronikus szabályozás és a napelemes rendszer telepítésével ellátott – épületét adták át. Köszöntő beszédet mondott Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott elmondta: az országban a Somogy Megyei Kormányhivatal végzi az egyik legnagyobb korszerűsítést épületein. Hozzátette: a hivatal jól pályázott, amennyi forrást csak tudott lehívott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában