hangrobbanás

2019.02.18. 18:57

Fonyódon vagy Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race

Két dél-balatoni település is esélyes arra, hogy ott tartják idén nyáron a Red Bull Air Racet. A múlt héten a szervezők helyszíni szemlét tartottak Fonyódon és Zamárdiban is. A végleges döntés a napokban születhet meg.

Góz Lilla

– Múlt hét szerdán voltak nálunk a szervezők – mondta el Hidvégi József. Fonyód polgármestere hozzátette: felmerült lehetséges helyszínként a dél–balatoni város, azonban még nem hoztak döntést.

– Nagy öröm lenne számunkra, ha itt rendeznék meg a versenyt, de tudjuk, hogy több szempontot is figyelembe vesznek, mérlegelik, hol lenne a legideálisabb a helyszín – tette hozzá Hidvégi József.

– Helyszíni szemlét tartottak a szervezők múlt héten Zamárdiban – mondta el Csákovics Gyula. Zamárdi polgármestere hozzátette: a településük a hosszú partszakasszal alkalmas helyszín lenne a versenyre.

– Korábban, évekkel ezelőtt felvetődött már egy műrepülő verseny megszervezése itt, akkor Bessenyei Péter, a tízszeres magyar nemzeti bajnok műrepülő pilóta kiválónak találta az itteni adottságokat – jegyezte meg Csákovics Gyula. A polgármester szerint a nemzetközi szinten jegyzett verseny jó reklám lehetne a Balatonnak és Somogy megyének egyaránt.

– Közel másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezünk nagy rendezvények lebonyolításában. Úgy gondolom fel vagyunk készülve arra, hogy Red Bull Air Racet is gördülékenyen lebonyolítsuk – jegyezte meg a zamárdi polgármester.

Kerestük a Red Bull Air Race szervezőit is, megkeresésünkre azt közölték: a 2019-es versenysorozat júliusi, magyarországi állomásának nem Budapest ad otthont. A megvásárolt jegyek teljes összegben visszaválthatóak az eredeti értékesítési helyeken. A szervezők a részletek, valamint az új helyszín pontosítását követően ígértek további tájékoztatást. Folyamatosan tárgyalnak és a tervek szerint a napokban hozzák meg döntésüket. Sokan jelentkeztek, korábban a Velencei-tó és a Duna-kanyar is felmerült helyszínötletként, viszont a Balaton esélyesebb tűnik, mert közel van a sármelléki reptér, és van megfelelő mennyiségű szállodai kapacitás is a térségben. Félmillió nézőt várnak a nyári futamra. A döntést a napokban hozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában