megyei időjárás

2018.08.16. 07:00

Fülledt időnk lesz, átmeneti felhősödésekkel

Csütörtökön a reggeli párásság hamar eloszlik. Túlnyomórészt napos, meleg, kissé fülledt idő alakul ki, de helyenként és időnként gyenge felhősödés, fátyolfelhőzet zavarhatja a napsütést.

Sonline

Two beautiful little girls swinging on swings on playground with smile on sunny summer day

Csapadék nem hullik. Délelőtt friss, kissé élénk északias szél fúj, majd gyengül a légmozgás. Éjszaka csillagfényes időben már kevésbé frissül fel a levegő. A hajnal kissé párás lehet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 17,

csütörtök délután 30,

péntek reggel 19 fok körül alakul.

A hidegfront feloszlik. Csütörtökön fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Péntektől fokozódó melegre készülhetünk, sok napsütéssel, mérsékelt gomolyfelhősödéssel. Számottevő csapadék nem hullik, elvétve alakulhat ki egy-egy kis területet érintő, futó zápor, zivatargóc, melynek ebben a térségben kicsi a valószínűsége.

– Hétvégén meleg, nyaralóknak kedvező, többnyire napos idő ígérkezik időszakos, gyenge vagy mérsékelt felhősödésekkel. Kiterjedt csapadék nem várható, elvétve lehet zápor, kisebb zivatargóc. A légmozgás is gyenge vagy mérsékelt marad, vasárnap élénkülhet meg kissé észak felől.

– Hétfőtől száraz, napos és ismét több fokkal 30 fok fölé melegedő időre van kilátás napokon keresztül. Előreláthatólag csütörtöktől nő meg a légköri labilitás, azaz a helyi zivatarok kialakulásának esélye. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában