öröm a köbön

2017.12.15. 16:14

Gyerekek díszítették fel a tűzoltók karácsonyfáját

Füzérek, csillogó tobozok és ünnepi gömbök: gyerekek díszítették fel pénteken a kaposvári tűzoltók karácsonyfáját.

Harsányi Miklós

– Óvó néni rakjuk fel ezt a díszt is – mondta egy öt éves kisfiú, aki szorgalmasan szépítette társaival a kaposvári tűzoltólaktanya udvarán álló jókora fenyőt. A Bárczi Gusztáv, illetve a Búzavirág utcai óvodások készítették a karácsonyfa díszeket, s természetesen a tűzoltók is bekapcsolódtak a munkába. A csúcsdíszt egy tűzoltóruhába bújt kisfiú helyezte el a fa tetején: nem mindennapos élményt élt át a gyermek, akit létrás autó emelt a magasba.

Harmadik éve minden karácsony előtt megtartják a közös ünneplést Somogyban. Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől tudjuk: Marcaliban a helyi óvodások díszítették fel a laktanya fenyőjét, Siófokon pedig az állomány tagjai lepték meg édesapjukat azzal, hogy ünnepi hangulatot varázsoltak a tűzoltó-laktanyákba.

Egymillió csillag a szegényekért

A Magyar Katolikus Karitász kezdeményezésére immár a 10. alkalommal szervezték meg hazánkban az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciót. Ehhez a felhíváshoz a Marcali Karitász Csoport tagjai is csatlakoztak, akik az idei esztendőben ugyanúgy, mint korábban a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom előtt gyűjtötték az adományokat.

Az önkéntesek minden egyes adakozónak egy-egy gyertyával köszönték meg a nemes felajánlását. Sávoly Andrea, a Marcali Karitász Csoport vezetője lapunknak elmondta, hogy a befolyt összegekből összesen 40 hajléktalant, közmunkást és szegény sorsú családot – köztük gyermekeket – segítenek tartós élelmiszerekkel az ünnepek előtt.

1998-ban Franciaországból indult el az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű akció. Ma már 15 ország vesz részt a kezdeményezésben, az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

Vakok és gyengénlátók karácsonyoztak

A Vakok és Gyengénlátók Somogyi Szervezetének nagyatádi és csurgói csoportja ez évben is megtartotta a már hagyományos karácsonyi ünnepségét – mondta Kovács Aranka, a kistérség újonnan megválasztott vezetője.

Kányádiné Molnár Cecília megyei vezető köszöntőjét követően Ormai István nagyatádi polgármester szólt a szeretet ünnepéről. Kiemelte, hogy fontos az ünnep várása, s vele együtt a másik ember szeretete és tisztelete, majd ajándékcsomagokkal kedveskedett a megjelenteknek.

Táncos – dalos műsorral szerepeltek a Bárdos iskola színjátszó csoportjának tagjai Vass Katalin tanárnő vezetésével. Verssel és dallal köszöntötte az ünnepet a helyi Kiss Sára és a somogyszobi Hajdú Virág. A csurgói csoport tagjai ez évben is meglepetéssel készültek. Jelmezesen énekeltek karácsonyi dalokat. A finom ebédet követően mindenki ajándékcsomaggal távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában