gyereknap

2018.05.27. 17:25

Gyereknapi kalandok megyeszerte

Megyeszerte gyereknapi programokkal készültek a legkisebbeknek. A kicsik bekukkanthattak tűzoltólaktanyába, népi mesterségekbe, de harcászati bemutatón is részt vehettek.

Koszorus Rita

Egy napra a gyerekek vették birtokba a Vigasságok terét. Gyereknap alkalmából ugyanis színes programok várták a kicsiket. A móka délelőtt a Berzsenyi Tagiskola második osztályosainak flashmobjával kezdődött, majd meséket hallgattak meg Szilas Miklós előadóművész tolmácsolásában. Az ecsenyi sváb fonóban a kender és a gyapjú feldolgozásával ismerkedhettek, a népi és múzeumi játszóházban pedig hagyományőrző foglalkozásokon vehettek részt.

Egy napra szélesre tárták a kis látogatók előtt a tűzoltó laktanyák kapuit, hiszen a tavalyi sikeren felbuzdulva az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is meghirdette a nyitott szertárkapuk programot gyereknapra. Kaposváron is volt lehetőség betekinteni a lánglovagok főhadiszállására. Kipróbálhatták a tűzoltást, beszállhattak a tűzoltóautóba, és feltehették kérdéseiket a lánglovagoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában