váltás

2018.08.09. 20:53

Hiba a Kaposvári Rendőrkapitányságon: leváltották az osztályvezetőt

Indoklás nélkül visszavonták a vezetői kinevezését a Kaposvári Rendőrkapitányság egyik osztályvezetőjének, mert felsőbb utasításra hivatkozva körlevélben előírta a rendőröknek, hogy hetente hány bűnelkövetőt kell tetten érniük, valamint több szondáztatást és igazoltatást követelt a nagybajomi őrs rendőreitől.

Sonline

Információink szerint ezt az „elvárást” nem támasztja alá a hivatkozott értekezletről készült hangfelvétel sem. Úgy tudjuk: miután a megyei főkapitány a helyi döntésről tudomást szerzett, azonnal visszavonatta azt. A megyei főkapitány ugyanis nem írta elő, hogy hetente és az év végéig hány bűnözőt kell tetten érniük a kaposvári rendőröknek. Sajtóinformációk szerint is ezt állítja a Belügyminisztérium is. Mint írják: egyetlen megyei rendőrfőkapitány sem határozott meg ilyen elvárásokat, ez a gyakorlat a rendőrségtől idegen, jogilag és szakmailag elfogadhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában