Rapsicok

2017.08.15. 09:23

A hónap fogása: német orvhorgászok buktak le a Balatonnál

Hetvenméternyi hálót szedtek ki a Balatonból a halgazdálkodási társaság őrei júliusban.

Molnár Gábor

– A kánikulai napok sem szegték kedvét a szabálytalankodóknak, bőven akadt munkájuk társaságunk halászati őreinek – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. – A hónap legnagyobb fogása hét varsa volt, melyeket Balatonboglárnál találtak meg, de még mindig sokan ülnek le engedély nélkül a tópartra.

Harmincnyolcszor intézkedtek júliusban a társaság halászati őrei, az esetek közel harmadában horgászengedély hiánya miatt kell majd büntetést fizetniük a szabálytalankodóknak. Tizennégy esetben állami jegyet sem, további öt esetben „csak” területi jegyet nem tudtak felmutatni az ellenőrzött horgászok.

– Ebben a hónapban is sok volt az őrizetlenül hagyott horgászkészség és még mindig vannak, akik nem, vagy nem a valóságnak megfelelően vezetik a fogási naplót – hangsúlyozták. – Négyen akadtak fenn az ellenőrzésen azért, mert az előírtnál több bottal szerettek volna zsákmányt ejteni.

A fentebb említett legnagyobb fogás két német állampolgárhoz köthető, őket Balatonboglárnál értek tetten illegális halászeszközök használata közben. Tizennyolc méternyi varsa került elő azon az éjszakán. Amúgy hetven méter hálót találtak a halőrök az előző hónapban, 20-at a Kis-Balatonon, 50-et pedig Vonyarcvashegynél szedtek fel, egyik esetben sem sikerült az elkövetők nyomára bukkanni.

Fotónk csak illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában