megyei időjárás

2018.02.21. 06:40

Hóval és latyakkal is küzdhetünk reggel

Folytatódik a csapadékos, hűvös időjárás. A keddinél ugyan kevesebb havas eső várható, de így is fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Sonline

Somogyban szerdán is folytatódik a borongós időjárás, de a keddinél kevesebb csapadék hullik. Gyenge havazásra, hószállingózásra kell számítani. Mérsékelt, kissé élénk északi szél fúj. Fagypont közelében várható a maximum hőmérséklet. Éjszaka tartós csapadékra nem számíthatunk, de hószállingózások lehetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel +1,

szerda délután 0,

csütörtök reggel -2 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

 

 

 

Hideg, csapadékos hetünk lesz

- Csütörtökön újabb havazásra készülhetünk, borult marad az ég.

- Pénteken még borult marad az ég, de előreláthatólag csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Éjszaka észak felől csökken a felhőzet, erős hidegbeáramlás kezdődik.

- Szombaton túlnyomóan napos, de kifejezetten hideg, egész nap fagyos időre készülhetünk.

- Vasárnap dél felől egy újabb mediterrán ciklon húzódik térségünk fölé, amiből elsősorban hétfőn, valamint kedden valószínű kisebb havazás. Marad a kifejezetten hideg, egész nap fagyos időjárás. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában