Fonyódi kulinária

2019.04.21. 20:45

Húsvéti streetfood fesztivál Fonyódon

Nagy volt a forgalom Fonyódon húsvétvasárnap, több mint ezren látogattak el a II. Fonyódi kulinária rendezvényre, ahol húsvéti ínyencségeket és jófajta borokat kóstolhattak az résztvevők.

Fenyő Zsuzsa

Ragyogó napsütés és fantasztikus illatok fogadták a fonyódi dísztéren a vendégeket. A kitelepült vendéglátóhelyek ideiglenes konyháin olyan különleges ételeket szolgálta fel, mint a vaníliás gyömbéres almás rétes céklás tormahabbal vagy a gravlaxolt fogas szusi vasabis tormakrémmel. A sokszínű ételeket egy dolog kötötte össze, a torma – ugyanis mindegyik fogásban szerepelnie kellett ennek a markáns ízű növénynek.

-Nagyon jó volt a hangulat egész nap – mondta el a rendezvény szervezője Molnár Rita. – A vendégek folyamatosan érkeztek és több ételt is megkóstoltak, mindig álltak a sátrak előtt. Elsősorban családok jöttek, de minden korosztály képviseltette magát, gyerekek, felnőttek és idősek is.

 

A kisebbek nem unatkoztak, amíg szüleik a finomságokat kóstolgatták, a játszóház végig teltházzal üzemelt, és bárányokat illetve nyuszikat is lehetett simogatni.

-Az éttermek jól felkészültek, mindenkinek jutott mindenből, senki nem maradt éhesen – tette hozzá Molnár Rita. – Sok volt a kiránduló, voltak akik például a hajókirándulás előtt rakták tele a gyomrukat, de többen útban hazafelé kóstolták meg a tormás csemegéket.

A szervező elmondta, hogy igyekeznek megtartani az esemény családias jellegét, de egyúttal egyre több éttermet is bevonnak. Idén például egy kikötői vendéglátóhelyen is várták az ínyenceket, így már két helyszínen zajlott a rendezvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában