szolgálnak

2018.05.24. 15:47

Huszonöt éve erősítik a Balaton közbiztonságát

A polgárőr egyesület alapításának huszonötödik évfordulójára emlékeztek Balatonszárszón, a jubileum alkalmából a polgárőr érdemkereszt arany fokozatát ítélték oda a Balaton-parti csapatnak.

Harsányi Miklós

Ezerkilencszáz-kilencvenháromban 37-en kezdték el az önkéntes bűnmegelőző munkát, s azóta folyamatosan ellátják a szolgálatot. Apáti Kinga elnök kifejtette: egy polgárőr átlagosan közel 120 órát dolgozik évente, s örömteli fejlemény, hogy időről időre újabb érdeklődők kapnak kedvet a közösség munkához. Az idén már öten csatlakoztak, s úgy tűnik, hogy a következő időszakban újabb jelentkezőkkel gyarapodik az egyesület.

– Sikerült tovább bővíteni a felszerelést: a rendőrségtől autót kaptunk, s tagjaink négy kerékpárt is használhatnak – folytatta Apáti Kinga. – A formaruhákat már beszereztük, s újabb technikai eszközöket szeretnénk még beszerezni, s ezzel még hatékonyabbá válhat a bűnmegelőzési tevékenységünk. Már felkészültünk a nyárra, legtöbb feladat a turisztikai főszezonban van: szinte valamennyi rendezvényen jelen vagyunk, tagjaink biztosítják egyebek mellett a halászléfőző versenyt és több fesztivált, találkozót.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte az ünnepség résztvevőit, s az egykori alapítókat is meghívták a találkozóra, melyen több kitüntetést, elismerést adtak át.

Fotó: Facebook

Minden, ami Balaton ==>> Likebalaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában