előzetes

2018.08.15. 16:36

Idén is lesz Vágta és még sok izgalom

Fantasztikus élmények, lendületes és látványos versenyek: hetedik alkalommal rendezik meg augusztus 26-án a Kaposvári Vágtát, ahol várhatóan 12 lovas áll rajthoz. Akárcsak eddig, úgy ezúttal is a Meistro Lovastanya ad otthont a nagyszabású programnak. Egész napos szórakozás vár minden korosztályra, s az esti döntő előtt Vikidál Gyula lép fel.

Harsányi Miklós

 

– Most is élményben gazdag rendezvény vár a vendégekre – hangsúlyozta Meiszterics László, a kaposvári Kecel-hegyi Lovassport Közhasznú Egyesület elnöke. – A versenyzők egy 1250 méter hosszú pályán több mint két kört tesznek meg, s nagyjából 50-55 kilométeres tempóval vágtatnak. Az bizonyos: látványos lesz a viadal, saz éles kanyarok még izgalmasabbá teszik a megméretést. Úgy alakítottuk ki a pálya környékét, hogy mindenki jól figyelemmel kísérhesse a versenyt.

Számos visszatérő somogyi vendégtelepülés – így többek közt Szenna, Nagyszakácsi, Polány – mellett Kaposvár is képviselteti magát, ezúttal egy új lóval. Meiszterics László azt mondta: egyelőre titok, hogy ki lesz a lovas, az viszont nem, hogy milyen kísérő programok várnak a látogatókra.

– A Kaposvári Vágtára ingyenes a belépés, csupán a parkolásért kell fizetni, de a jegy egyben tombola, ahol a fődíj egy póniló – tudtuk meg Meiszterics Lászlótól. – Augusztus 26-án, vasárnap 11 órától Béres Erika bábos, énekes szórakoztatja a legkisebbeket, s a Póni Ovi bemutatója iránt is minden bizonnyal sokan érdeklődnek. A Kaposvári Vágtát minden évben megtisztelik jelenlétükkel a kaposvári huszárok, s ezúttal felvidéki bajtársaik is ellátogatnak a rendezvényünkre. Az erdélyi Csíkszentkirályi fúvósokon kívül egy fafaragó művész alkotása is megtekinthető majd, s ha már lovak és lóerő, akkor vélhetően vendégek sokasága felkeresi veterán autó bemutatót is, ahol szemet gyönyörködtető gépcsodákat állítanak ki.

A VII. Kaposvári Vágtára – mely a szeptember 15-én, 16-án rendezendő fővárosi Nemzeti Vágta előtti utolsó futam – látogatók ezreit várják, a házigazdák látványos versenyt, tartalmas programot és élményben gazdag napot ígérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában