murci fesztivál

2018.10.21. 15:30

Itt a bizonyíték: nem csak nyáron lehet telt ház a Balatonnál

Annyian látogattak el a Murci Fesztiválra, hogy ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a balatonlellei Kishegyre. Főleg családok és baráti társaságok keresték fel a rendezvényt, ahol a murci mellett kiváló borokat ihattak, és ínycsiklandó ételeket is ehettek a látogatók.

Fenyő Zsuzsa

Hujber Adrienn és Hujber Gergő Budapestről érkeztek az eseményre. – Nagyon szeretjük ezt a helyet, az esküvőnket is a Kishegyen tartottuk – mesélte a fiatal házaspár. – Hallottuk, hogy az előző rendezvényen tavasszal annyian voltak, hogy délutánra már az összes étel elfogyott, így korán kijöttünk.

Az idén jól felkészültek az éttermek és derekasan állták az éhes vendégek rohamát. Hét vendéglátóhely várta ínyenc fogásokkal a látogatókat a Kishegyen, minden helyen kétféle ételből lehetett választani. Többek között szarvasragut, vaddisznó pástétomot és lazacburgert is kóstolhattak az érdeklődők.

 

– Igyekeztünk úgy összeállítani a menüt, hogy egyszerűen el tudjuk készíteni, de mégis különleges legyen – mondta Igrinyi Ákos, az egyik étterem tulajdonosa. – Nagyon örülök, hogy ekkora az érdeklődés, bár nagy kihívás ennyi embert kiszolgálni.

A fesztiválra sok turista érkezett, de a helyiek is szép számmal képviseltették magukat. – Örülök, hogy nem csak nyáron népszerű úti cél Balatonlelle és ennyien eljöttek – mondta Holczman József. – Ilyenkor mi is, akik itt lakunk, tudunk kicsit lazítani, mert nyáron nem nagyon érünk rá.

Az idén tizennégy borászat, kettő cukrászda és játszóház is várta a vendégeket. Sokan ücsörögtek a füvön, nézték a pazar kilátást, miközben bort iszogattak és beszélgettek egymással. – Még nincs vége, de úgy érezem nagyon jól sikerült a a fesztivál – nyilatkozta Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke. – Az áprilisi rendezvényen körülbelül hatezer ember látogatott ki a Kishegyre, de szerintem az idén többen vannak. Az emberek végre felfedezték, hogy nem csak nyáron zajlik az élet a Balatonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában