Zenebusz

2017.08.18. 08:40

JazzMobilon járta be a várost a zene

A Kaposfestre érkezett a JazzMobil. A zenélő kisbuszban az idén a Kodály Spicy Jazz zenekar utazik, amely csütörtökön este a Vigasságok terén lépett fel. A repertoáron Kodály Zoltán által gyűjtött magyar népdalok jazz feldolgozásai szerepeltek, ehhez apropót szolgáltat, hogy az idén van a zeneszerző halálának 50. évfordulója.

K.G.

A JazzMobil a nyáron megfordult már Siófokon is, most pedig Kaposváron tettek egy körutat. A jármű folyamatosan mozgásban volt, de egy-egy forgalmasabb ponton megállt, és a járókelők és az autósok belehallgathattak a koncertprogramba.

 

– Iszonyatos nagy feltöltődés ez nekünk, mert erre szinte mindig pozitívak az emberek reakciói – mondta a zenekar trombitása, Görög Dani. – Kizökkentjük őket a szürke hétköznapokból, ha csak pár másodpercre is, közben fotókat, videókat készítenek rólunk. A kisbuszban jam sassion-szerűen zajlik a műsor, de elővesszük a jól bevált jazz standardokat is. Volt példa arra is, hogy így született egy dal.

A tavalyi nagy sikerű bemutatkozás után a nyáron újra vidéki városok utcáit rója a JazzMobil. A Kodály Spicy Jazz zenekar tagjai élőben játszanak minőségi, de laza jazz zenét. A JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A szervezők két éve az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy utazó rockzenekarba, és arra gondoltak, hogy jó lenne az elképzelést Budapesten is meghonosítani. Az eredeti koncepciót átalakították, és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. A városokat járó zenélő kisbusz az ingyenes koncertekkel igyekszik közelebb vinni a hallgatósághoz az igényes zenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában