Sikerült

2017.07.26. 21:14

Jó böngészést – íme, a felvételi ponthatárok!

Szerda este tették közzé az idei felsőoktatási felvételi pontszámokat. Kiderült tehát, hogy a felvételizők bejutottak-e valamelyik felsőoktatási intézménybe.

Sonline

A Kaposvári Egyetemre az idén 2433-an jelentkeztek, első helyen pedig 1033-an jelölték meg az intézményt. A jelentkezők 47 százaléka pedagógiai, 22 százaléka agrár, 17 százaléka gazdaságtudományi, míg 15 százaléka művészeti képzési területen szeretne továbbtanulni.

A Pedagógiai karon a levelező, államilag finanszírozott és az önköltséges gyógypedagógiai szakra volt a legmagasabb a ponthatár, 318.

A művészeti karon 400 pont volt a legmagasabb, ennyi kellett a nappali államilag támogatott és az önköltséges fotográfia, a látványtervezés és a színművészeti szakra is.

Az Agrár- és Környezettudományi Karon a nappali, államilag támogatott lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki szakon húzták meg a legmagasabban a ponthatárt (321).

A Gazdaságtudományi Karon legalább 460 ponttal lehetett csak bekerülni a levelező, államilag finanszírozott pénzügy és számvitel szakra. Klikk ide a Gazdaságtudományi Kar ponthatáraiért!

Fotók: Oktatási Hivatal/felvi.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában