tehetségprogram

2018.09.21. 14:00

Kalandtúra a meseerdőből a digitális rengetegbe

Számos újdonság bevezetésével próbálják a könyvtárba csábítani a fiatalokat, valamint hasznos időtöltés találni nekik az iskolán kívül. Egy pályázat segítségével tábort, vetélkedőt, tehetségprogramot is szerveznek nekik.

Góz Lilla

– Próbáljuk a magunk eszközeivel segíteni a nevelési intézményeket az iskolán kívüli foglalkozásokon – mondta el Nagyné Németh Ilona. A szakmai vezető hozzátette: az óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig bevonják a gyerekeket a foglalkozásokba.

- A másfél év alatt kulturális órákat szervezünk, amelyen olyan témákkal foglalkozunk, amelyekkel az iskolákban nem. Lesz drámapedagógiai tehetségprogram, online várostörténeti vetélkedő, családi klub és egyhetes olvasótábor hátrányos helyzetű gyerekeknek – mondta el Nagyné Németh Ilona.Hozzátette: szeretnék erősíteni a a nevelési-oktatási és a kulturális intézmények közötti partnerséget és a köznevelésben résztvevő tanulók és fejleszteni az óvodai nevelésben résztvevő gyermekek tudását és készségeit nem formális és informális tanulási eszközökkel.

Horváth Péter könyvtárigazgató elmondta: céljuk, hogy a programmal elérjék a tiniket is, ugyanis az ő korosztályukban a legnagyobb a lemorzsolódás, míg kisiskolásként rendszeresen betérnek hozzájuk, felsős korukra elmaradoznak.

- Lehetőségünk lesz egy tinisarkot kialakítani, bízunk benne, hogy óvodás kortól a felnőtt korukig rendszeres könyvtárhasználók lesznek – tette hozzá Horváth Péter. Megjegyezte: a vöröspöttyös és az aranypöttyös sorozatok a slágerkönyvek a tinik körében, de nagy népszerűségnek örvend a Szent Johanna gimi sorozat is. A program 30 millió forintos uniós forrásból valósul meg 2019 végéig. A könyvtár 17 oktatási intézménnyel működik együtt, két óvodával, kilenc általános iskolával és hat középiskolával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában