Helyi közélet

2018.07.19. 20:00

Kapunyitás a Csillag utcai közösségi házban

A Jelenlétház ünnepélyes kapunyitását tartották csütörtök délután. A városrész apraja-nagyja részt vett a rendezvényen, ahol Somos László szentelte meg a közösségi épületet, mely hozzájárulhat a településrész fejlődéséhez. A kaposvárihoz hasonló létesítményből megyénkben még két másik található, a dél-dunántúli régióban összesen nyolc működik.

Harsányi Miklós

Tanácsok álláskereséshez, hivatali ügyintézéshez, ezermester és baba-mama klub, s játszóház: találkozók, közösségi rendezvények helyszíne lesz a csütörtökön átadott Csillag utcai épület, mely mindenki előtt nyitva áll. Borhi Zsombor alpolgármester – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét méltatva – kiemelte: rengeteg olyan ember él itt, aki segítségre szorul.

– Azt kívánom mindannyiuknak, hogy használják ezt a házat – folytatta. – Forduljanak bizalommal a szeretetszolgálat kollégáihoz. S nagyon remélem, ha 5-10 év múlva visszatekintünk erre a napra, akkor mindenki úgy gondolja: rendkívül fontos volt, hogy ez a ház megnyílt, s úgy érzik majd, hogy jobb itt élni.

Jónás Gergő, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezető igazgatója fontos kulcsmomentumnak nevezte a közösségi ház megnyitását. Számos szervezet munkatársának összefogására volt szükség ahhoz, hogy ezt a napot megünnepeljék. Rámutatott: dolgozóik munkája egy-egy ilyen városrészben abból áll, hogy minden egyes lakót szigorú szeretettel szeretnek. Vagyis nagyon szívesen biztosítanak lehetőséget, adnak eszközt, adományt, de csak úgy, hogy aki kapja, annak is kell egy lépést tenni. Somos László kaposfői plébános szentelte meg a közösségi házat. Hangsúlyozta: nagy tisztelője a Máltai Szeretetszolgálatnak, mert ahová beteszik a lábukat, ott nagyon sok jó dolog történik. Ennek oka:szakértelmük, múltjuk, tapasztalatuk, s ami a legfontosabb, irgalmas szívük van.

Kulturális műsor zárta a megnyitót, s a környék lakosai együtt vették birtokba a Csillag utcai közösségi házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában