rendhagyás

2017.12.17. 14:37

Kiállítást rendeztek egy csuklós buszban

A jármű ablakaiban 40 protestáns személy arcképét tekinthették meg a látogatók; Luther, Kálvin és Melanchthon mellett a magyarországi reformáció egyházainak több jeles képviselőjét is. Szombaton és vasárnap a kaposvári evangélikus templom előtt parkolt a teljesen átalakított reformációi busz, amely egykor a somogyi megyeszékhely utcáit rótta, helyi járatként közlekedve…

Gamos A.

????????????????????????????????????

A „Menő Reformáció”című mozgó kiállítás célja, hogy az egész országot végigjárva bemutassa a reformáció történetét, illetve kincseit. A csuklós busz működtetésének költségeit a Reformáció Emlékbizottság fedezi. Lelkiség, anyanyelv, tanulás, család, gazdaság – e témák köré csoportosultak a tárlat anyagai a jármű belsejében, ezen kívül pedig interaktív játékok, kiállítási tárgyak, installációk hozták közelebb az érdeklődőket az 500 éve útjára indult vallási megújulási mozgalom értékeihez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában