megyei időjárás

2017.10.17. 06:40

Kitart a meleg idő, napsütésben nem lesz hiány

Az eddiginél még néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet, ha nem öltözünk ennek megfelelően melegünk lesz kedden. Ne féljünk szabadtéri programot szervezni, egész nap marad a szép idő.

Sonline

Somogy megyében, kedden is marad a szokatlanul jó idő, derült éggel. Az ilyenkor megszokotthoz képest 5-6 fokkal is magasabb hőmérséklet várható. Ez pedig már csábító a kirándulók számára. Akik tehetik, használják ki a lehetőséget, töltsenek minél több időt a természetben. A légmozgás gyenge lesz, és általában délies irányú. Este nagy változás nem történik az időjárásban. Éjszaka nyugat felől fátyolfelhők érkeznek.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedden reggel 10,

kedden délután 23,

szerdán reggel 10 fok körül alakul.

A légköri frontok egyelőre nem érik el a Kárpát-medencét. Folytatódik az ilyentájt megszokottnál melegebb, csendes, eseménytelen őszi időjárás. Aki teheti tegyen hosszabb sétát a természetben. A napfény jót tesz hangulatunknak, közérzetünknek. (forrás: met.hu)

 

Ez várható a továbbiakban

- Szerdán fátyolfelhőzet szűri a napsütést, de kissé tovább emelkedik a hőmérséklet. Csapadék és jelentős légmozgás nem várható.

- Csütörtökön sok napsütés, de megélénkülő délnyugati szél fúj. Még marad a meleg.

- Pénteken felhősödik az ég, és este előfordulhat eső, záporeső, sőt zivatar sem kizárt.

- A hétvégén előreláthatólag országszerte beborul az ég, és esőre, záporokra lehet számítani. Lehűl a levegő. (forrás: eumet.hu)

 

Végül pedig íme két élő videó, ahol folyamatosan lehet követni az Ophela névre keresztelt vihart, mely 150-200 km/órás széllökésekkel érte el Írország egyes részeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában