dalárda

2018.04.22. 17:59

Kodály-kórusoktól csendült a dal

A Dunántúl Kodály Zoltán nevét viselői kórusai találkoztak szombaton Kaposváron egy rendhagyó közös koncerten. Székesfehérvárról, Pécsről és Komlóról érkeztek ifjú tehetségek a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola által életre hívott rendezvényre.

Koszorus Rita

– A Kodály-évforduló kapcsán szerettünk volna egy nagyszabású rendezvénnyel bemutatkozni, így találtuk meg a Magyar Kodály Társaságot – mondta el érdeklődésünkre Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna igazgató. – Sajnos manapság kuriózumszámba megy az általános iskolákban a kórusmunka. Ezért jó, ha a gyerekek látják, hogy nincsenek egyedül, mert a zene nem- csak gondolkodni tanít, de felszabadít és boldog embereket nevel. Ahogy Kodály Zoltán is gondolta.

A kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában Kodály Zoltán népdalfeldolgozásai és kórusművei csendültek fel az általános iskolás kórusok előadásában szombaton. Rajtuk kívül a vendéglátó intézmény furulyacsoportja és két kórusa is a világot jelentő deszkákra lépett a szombati találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában