bulldog találkozó

2017.11.12. 20:00

A legszebb röfögő ebet keresték

A gazdik kérésére rendeztek Bulldog Találkozót a kaposvári Best Dog Kutyaiskolában. A Somogy Megyei Kinológiai Egyesület Kaposvári Szervezete és Best Dog Kutyaiskola karolta fel a rendezvényt.

Koszorus R.

Jánosi Roberta, a rendezvény egyik szervezője kérdésünkre elmondta: ez egy hobbikutyás rendezvény, amelynek célja, hogy találkozzanak egymással az angol és francia bulldog tartók. – Manapság egyre népszerűbb a bulldog – mondta el a JoVet Kutya ABC-t képviselő tenyésztő. – Ez egy hiánypótló rendezvény, reméljük hagyomány lesz belőle.

Az első bulldogos találkozón volt szépségverseny, külön vonultak a ringbe az angol és a francia bulldogok. Minden résztvevő vásárlási utalványt kapott, az első három helyezett pedig két kilós kutyatáppal gazdagabban térhetett haza.

A legszebben öltöztetett bulldogot is keresték, ám azt nem találták meg, mivel ezek az ebek legfeljebb hevedert viseltek. A bulldogokat egyébként sem szükséges felöltöztetni, tudtuk meg. – Ez egy tévhit – szögezte le Jánosi Roberta. – Az angol bulldog anatómiai felépítésénél fogva a meleget nem bírja. Rövid az orruk, ezért viselik nehezen a forróságot, viszont az őszi idő a kedvencük.

Az első Kaposvári Bulldog Találkozóra érkezett négylábúak is szemmel láthatóan elemükben voltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában