Fejlődés

2017.09.25. 13:36

Előrelépést hozott Szita vietnámi útja

Minden területen sikerült előre lépni, így értékelte útját Kaposvár polgármestere, Szita Károly, aki Orbán Viktor miniszterelnök delegációjának tagjaként látogatott el Vietnámba. 

K.G.

A kormányfő megállapodást köt a vietnámi kollégájával arról az onkoradiológiai központról, amelyet Magyarország épít Hanoiban, mégpedig a nemzetközileg is elismert kaposvári intézmény mintájára. A kölcsönből Kaposvár partnervárosában, Can Thóban hozhatják létre a centrumot a magyarok.

Tavaly Kaposvárra jött a vietnámi Can Tho város küldöttsége, valamint Nguen Thanh Tuan, Vietnam magyarországi nagykövete. Akkor több olyan területet határoztak meg, amelyeken szoros együttműködést terveztek. A Kométa piacainak bővítéséről is tárgyaltak. A részben önkormányzati tulajdonban lévő húsipari cég az elmúlt évben megduplázta az exportját Vietnámba és Szingapúrba. Továbbá megbeszéléseket folytattak a felsőoktatási intézmények közötti együttműködésről. A Kaposvári Egyetem újabb külföldi hallgatókat fogadna, miközben a kaposváriak is kiutazhatnának Can Tho agráregyetemére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában