Tiltakozás

2017.09.24. 17:30

Százak alkottak élő falat a zajvédő fal ellen

Egy előre bejelentett tüntetésen tiltakoztak a vasútvonal mellé tervezett zajvédő fal ellen szombaton a fonyódiak, akik attól félnek, hogy a fal elveszi tőlük a balatoni panorámát.

K.G.

– A fonyódi polgármester és a képviselő-testület is részt vett a megmozduláson, a sínek mellett a fal építéséhez beásott oszlopokat kivettük a polgármester úr vezényletével, majd a gödörbe földet tettünk és virágot ültettünk bele – mondta a szervezők nevében Mészáros Judit. – Az utat végül nem zártuk le, csak a vasút és a járda területére kértünk engedélyt, mert az útlezárással el kellett volna terelni a forgalmat. Így viszont autóval és biciklivel sokan jöttek távolabbról is, sőt külföldiek is, és beálltak közénk az élő láncba.

A szervezők szerint több mint százan voltak a megmozduláson, egy kislány még 130-ig számolta az érkező résztvevőket, de feladta.

– Nyolc decibel miatt a környezetvédelmi hatóság nem tud eltekinteni a faltól – ismertette a tárgyalások eredményét Mészáros Judit. – Ennyivel több a zajhatás a megengedettnél. A polgármester úr felajánlotta, hogy a helyet átminősíti nyaralóövezetből lakóövezetté, de ez sem hatott. Pedig akkor nem számítana a nyolc decibel különbség. A megengedett zajhatást 120 km/óra sebességgel robogó vonatokra vonatkoztatják, pedig itt nem tudnak felgyorsulni ennyire a szerelvények. Logika nincs az egészben: a fal 30 méterre lenne a hét nyaralótulajdonostól, akik nem állandó lakosok, a gyermekstrandtól pedig négy méterre.

A tiltakozók most egy kisfilmet készítettnek a Pink Floyd Fal című számának zenéjére, felteszik majd az internetre, megosztják a közösségi oldalakon, és várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában