megyei időjárás

2018.04.25. 06:40

Meleg, nyárias időre számíthatunk ma

Elvonulnak a felhők, hogy átadják helyüket a szikrázó napsütésnek!

Sonline

Somogy megyében, szerdán délnyugati áramlással újból melegszik a levegő. Zömében napos idő ígérkezik, említést érdemlő csapadék nem hullik. Meleg, nyárias idő lesz. Éjszaka általában kevés lesz a felhő, eső nem valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel +14,

szerda délután +26,

csütörtök reggel +14 fok körül alakul.

Hidegfront éri el térségünket, de általában csak gyengébb panaszokat tapasztalhatnak a frontérzékenyek. Többeknél fordulhat elő fejfájás, görcsös panasz, koncentrálási probléma. (forrás: met.hu)

És ahogy később lesz:

– Csütörtökön egy újabb hidegfront érkezik, elvétve előforduló csapadékkal. A front előtt még meleg marad az idő, és a napsütés lesz jellemző.

– Pénteken a front mögött csendes, nyugodt, napos, mérsékelten meleg időre van kilátás.

– Szombaton változó napsütés, gyakori felhősödések, kellemesen meleg idő valószínű, itt-ott egy-egy záporesővel, zivatarral. Éjszakára előreláthatólag jelentősen megnő a zivatarok kialakulásának valószínűsége.

- Vasárnap tovább melegszik a levegő, de a változó felhőzetből továbbra is előfordulhat gyenge zápor, kisebb eséllyel zivatar.

- Hétfőn élénk délnyugati szél, meleg, napos, csapadékmentes idő a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában