Helyi közélet

2018.03.20. 17:16

Mikroszkopikus élőlényeket vizsgáltak a Balatonnál a Halak Napján

A víz alatti világba nyerhettek bepillantást a siófoki diákok a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) jóvoltából kedden a Halak Napja alkalmából.

Kolumbán T.

A város könyvtárában Bodó Iván halászati mérnök segítségével a legkisebbek a különböző halfajokkal ismerkedtek, vízmintákat vizsgáltak és mikroszkopikus élőlényeket is megfigyelhettek. A Halak Napjáról tavaly óta emlékeznek meg március 20-án országszerte különböző rendezvényekkel. A cél a halak további népszerűsítése.

Ehhez a programsorozathoz csatlakozott idén a Balatoni Halgazdálkodási társaság is, mint a Balaton vízkezelője azért, hogy a tónál is nagyobb figyelmet kapjanak a halak. A siófoki diákoknak szervezett játékos foglalkozások mellett a BHNp Zrt. a Balaton Fejlesztési Tanács Víz Világnapi Konferenciájához is csatlakozott, ahol a társaság horgászati ágazatvezetője a balatoni horgászat és halászat jövőjéről tartott előadást.

A Halak Napjához kötődően a következő napokban is lesznek balatoni rendezvények, többek között a Kis-Balatonnál is, ahol hulladékgyűjtést tartanak, emellett a társaság a napokban megkezdi hagyományos tavaszi munkái között a süllőfészkek telepítését. A Halak napja alkalmából a horgászok is számíthatnak meglepetésekre, a szabálykövető pecásokat a halőrök apró meglepetéssel díjazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában