Galéria

2017.07.20. 18:10

Minden műfaj és nemzet megjelent a Babel Soundon

Elképesztő kulturális kavalkádban lehet része annak, aki ellátogat a balatonboglári Platán strandra, az idei nyarat sem hagyja világzene nélkül a Babel Sound.

Góz Lilla

Furulyaszó, csörgődobok vagy éppen doromb. Nagy volt a nyüzsgés a Babel Sound egyik sátorában. Gyerekek és felnőttek egyaránt különleges népi hangszereket próbálhattak ki. Erdei Dávid jó ötletnek tartja, hogy náluk nemcsak vásárolni, hanem ki is lehet próbálni a hangszereket. Azt mondta: az egyik legérdekesebb és legnépszerűbb hangszerük a dizseridu, ami egy ausztrál népi hangszer, a belsejét a termeszek rágják ki.

 

Míg ebben a sátorban a hangszereké, addig a másikban a zenéé volt a főszerep. Izrael különleges világába csöppenthettek bele a résztvevők.

Tizenöt ország csaknem ötven együttese lép fel vasárnapig a Babel Soundon. Bemutatkozik Spanyolország, Bulgária, Görögország, Szerbia, Izrael, Olaszország, India, Indonézia, Hollandia, Afrika (Marokkó, Szenegál, Guinea), Latin-Amerika (Chile, Kolumbia, Argentína), a roma és természetesen a magyar kultúra is. Ahogy a Babel Sound fesztiválon már megszokhattuk, az idén is unikális, hazánkban csak itt látható előadók lépnek fel. Muzsikálni fog többek között a holland Bandgladesh, az olasz Oi Dipnoi és Café Loti, a spanyol Miramundo, Ethnomada és Doctor Prats, valamint a szerb Naked. Viszt Viktor, a fesztivál kommunikációs igazgatója elmondta: idén teljesen ingyenes a találkozó, és céljuk az, hogy a közönség megismerje a különböző kultúrákat és azok hagyományait, zenéjét. A fesztivál ideje alatt a kisgyermekes családoknak is több program szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában