megyei időjárás

2018.04.23. 06:40

Napos, de felhők tarkította hétfőnk lesz

Marad a meleg fülledt idő a megyében, de a napsütést olykor felhők zavarhatják meg.

Sonline

Hétfőn már gyakoribb, erősebb felhősödések zavarják a napsütést. Ennek ellenére marad a meleg, kissé fülledtre forduló idő. A nap nagy részében kevésbé valószínű csapadék, este azonban gyenge hidegfront érkezik zivatarokkal, esőkkel. Néhol heves zivatargóc is kialakulhat. Felerősödik az északnyugati szél. A déli területeken van kisebb esélye csapadék kialakulásának.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel +12,

hétfő délután +27,

kedd reggel +14 fok körül alakul.

Hétfő estig egy anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden nyugat felől eloszlik a felhőzet, ismét naposra fordul az idő. Számottevő eső már nem várható. Eleinte élénk északnyugati szél fúj. Jelentős lehűlés nem valószínű.

- Szerdán délnyugati áramlással újból melegszik. Zömében napos idő ígérkezik, de nem kizárt itt-ott, főként a déli területeken egy-egy helyi zápor.

- Csütörtök este erős hidegfront érkezése valószínűsíthető. A nap nagy részében még változóan napos, fülledt, nyári idő ígérkezik, egy-egy helyi záporral. Az esti órákban északnyugat felől várhatóan egyre többfelé váltja erős széllel érkező eső, zivatar a nyugodt időt.

- Pénteken a felhőzet csak lassan szakadozik, így nagyrészt felhős, kevésbé meleg idő ígérkezik friss, északnyugati széllel.

- Szombaton változó napsütésre, kellemesen meleg időre van most kilátás. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában